Wat heeft de lokale politiek in de frontlijn te zoeken?

Politiek als mogelijkmaker en maatschappelijk toezichthouder

Frontlijnwerkers hebben ruimte en rugdekking nodig om concrete resultaten te boeken in weerbarstige situaties. Hoe kan de lokale politiek die ruimte borgen zonder in de weg te lopen en frontlijners steunen, ook als het tegenzit of even niet zo makkelijk gaat?

Bij grote en ingewikkelde sociale problemen wordt veel gevraagd van het probleemoplossend vermogen van steden. De stad is een ingewikkeld en veelvormig sociaal systeem, maar is ook nabij en concreet, waardoor ze zulke problemen bij uitstek het hoofd kan bieden.

In deze workshop staan we stil bij de rol van de politiek in de frontlijn. Hoe kun je als lokaal politicus bijdragen aan de ruimte die professionals nodig hebben om hun werk goed te doen en vol te houden. Hoe hou je in de praktijk vinger aan de pols, zorg je voor steun en geef je rugdekking zonder in de weg te lopen? Wat zijn de do’s en don’ts? Waar moet je op letten om voeling te houden met hoe het echt loopt en hoe intervenieer je als politicus als dat nodig is?

Bestemd voor: raadsleden en wethouders die het verschil willen maken in het oplossen van haast ontembare sociale problemen

Docenten: Henny van Deijck en Rodney Weterings

Datum21 januari van 13.30 – 17.00 uur

Locatie: Publiek Domein te Utrecht of bij 13volt in Tilburg

Prijs per deelnemer: € 250,–, inclusief BTW

Aantal deelnemers: max. 15 personen

Aanmelden via: Publiek Domein dagakademie 

Deze workshop kan ook voor een groep van 10 tot 15 deelnemers op uw werk worden uitgevoerd. Tarief op aanvraag. info@frontlijnsturing.nl